2022 – Meet & Greet Alpaca’s

Zo. 10-04-2022 | Je ziet ze op steeds meer plekken in de wei staan: alpaca’s. Maar zijn ze nou werkelijk zo schattig als ze eruit zien? En wat is nou het verschil tussen een lama en een alpaca? Inmiddels weten zo’n 25 buurtgenoten het antwoord op deze vragen. Zij gingen op 10 april 2022 mee naar een Meet & greet met de alpaca’s bij Alpacafarm Vorstenbosch.

Wat valt er veel te weten over deze bijzondere dieren. Wist jij bijvoorbeeld dat een alpacavrouwtje zelf de dag bepaalt waarop zij gaat bevallen? Dat alpacawol hypoallergeen is. Dat een alpaca eigenlijk bijna nooit spuugt, alleen naar soortgenoten? Dat er ook hele coole alpaca’s zijn met een dreadlockkapsel? En dat alpaca’s eigenlijk niet van knuffelen houden? Tijdens een uitgebreide uitleg kregen we ontzettend veel van dit soort leuke weetjes te horen en kwamen de alpaca’s al nieuwsgierig kijken naar wat voor een bijzondere mensen WIJ nu eigenlijk wel niet waren.

Na de uitleg kregen we allemaal een bekertje voer en toen was het hoog tijd om onszelf tussen de alpaca’s te gaan begeven. Wat was dat leuk! Waar sommigen nog even moesten wennen (of niet Anja v.d. Berg ;-), maakten anderen volop selfies en probeerden sommigen zelfs vriendjes te maken met de alpaca’s en ze over te halen om bij ons in de buurt te komen wonen. Na afloop hebben we buiten in de zon nog nagenoten en nagepraat op het terras en gingen de kinderen de speeltuin in en met de kleinere boerderijdieren knuffelen.

Om de foto’s te bekijken klik hier.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.