2020 – Oliebollentocht

Zo. 20-12-2020 | Het is dit jaar moeilijk om iets te organiseren waar de buurtbewoners gezamenlijk aan kunnen deelnemen ondanks de coronamaatregelen. Normaal gesproken sluiten we het jaar altijd af met een gezellige borrel en/of activiteit. Daar moesten we dus iets op verzinnen, want we laten ons natuurlijk niet tegenhouden.

En zo ontstond binnen het bestuur het idee om een wandeltocht door onze eigen buurt te organiseren. Blijkbaar was de behoefte aan een leuke activiteit groot, want er hadden zich 50 buurtgenoten aangemeld. Op zondag 20 december was het dan zover. Het weer werkte mee en de wandelaars meldden zich vol energie aan de start, waar ze op enthousiaste wijze welkom geheten werden door een aantal bestuursleden. Daar kregen ze iets lekkers en de route uitgereikt en kon men vervolgens op pad voor een tocht van 5 of 7,5 km. Het gezelschap trok door de Pater van den Elsenstraat, langs rivier de Leijgraaf en door de Heeswijkse bossen en de korte route deed ook de Dier en Tuin Weide aan. Het gezin van Tino en Wieneke Ruijs maakten van de gelegenheid gebruik om het zwerfvuil dat zij onderweg tegenkwamen meteen op te ruimen. Goed gedaan!

Op het eindpunt kregen de deelnemers een zak versgebakken oliebollen overhandigd door Riek van den Braak. De oliebollen smaakten voortreffelijk. Aan de reacties van de deelnemers te merken zou deze tocht wel eens een jaarlijkse traditie kunnen worden.

Klik hier voor de foto’s.
Kijk ook op Hadeejer.nl

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.