2022 – Meijerijsche museumboerderij

20-11-2022 | ‘Gezet welkom’ staat er op het bord boven de poort van de Meijerijsche museumboerderij. Op deze koude zondagmorgen worden wij warm onthaald door onze gastvrouw en gastheer (en buurtgenoten) Diny en Erik van der Pas in ‘De Karschob’. Echte Brabantse gezelligheid: de kachel brandt volop en we krijgen een lekkere plak ontbijtkoek, een lekker bèkske koffie of thee èn een Cuneraslukske, een borreltje dat speciaal voor de museumboerderij gestookt wordt. Ondertussen kijken we een introductiefilm met beelden van hoe het leven er vroeger in Hadee uitzag.

Daarna brengen we een bezoek aan de oorspronkelijke boerderij. Een achttiende-eeuwse boerenhoeve van het type hallehuis, dat een rijksmonument is. Sommige van onze leden weten tijdens de rondleiding zelf ook nog veel over de gebruiken van vroeger te vertellen. Dat is leuk om te horen.

Na de rondleiding lopen we nog langs gebouw ‘De Schob’, dat in oktober 2021 is afgebrand. De herbouw is in volle gang. Men hoopt dat het gebouw in het voorjaar weer opengesteld kan worden voor het publiek.

We praten nog even na en bedanken onze gastheer en gastvrouw voor de Brabantse gastvrijheid en goede zorgen.

Klik hier voor de foto’s

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.